متن استاتیک شماره 54 موجود نیست متن استاتیک شماره 54 موجود نیست
  • 1401/07/06
  • - تعداد بازدید: 34
  • زمان مطالعه : 2 دقیقه
دانشکده تغذیه و علوم غذایی

ذرات ریز پلاستیک در زنجیره غذایی انسان

ذرات ریز پلاستیک در زنجیره غذایی انسان

تحقیق جدیدی در فنلاند نشان داده است که گیاهان نیز می تواند ذرات نانوپلاستیک را از خاک جذب کرده و وارد زنجیره غذایی انسان کنند.

یکی از نگرانی ها در مورد آلودگی محیط زیست به پلاستیک این است که پلاستیک ها ترکیبات به تدریج به ذرات کوچک میکروپلاستیک و نانوپلاستیک تبدیل شده و وارد موجودات زنده شوند.

 

ذرات نانوپلاستیک می توانند برای اکثر گیاهان و جانواران سمی و مضر باشند.

آنها می توانند وارد میکروارگانیسم های تک سلولی موجود در آب و خاک شده و در ادامه وارد بدن جانداران بزرگ تر نظیر گیاهان، حشرات، ماهی ها و دام ها شوند و در نهایت وارد غذای انسان شوند. این مسئله در آزمایشاتی با ردیابی نانوپلاستیک ها توسط مارکر های فلزی خاص اثبات شده است.

نانوپلاستیک ها با عبور از غشای سلولی وارد سلول ها شده و در عملکرد اندامک های سلولی اختلال ایجاد می کنند و حتی ممکن است باعث مرگ سلول شوند. این ترکیبات ابتدا در دیواره روده تجمع پیدا کرده و سپس وارد جریان خون می شود و از آنجا به سایر اندام ها منتقل می شود.

مطالعات نشان داده که نانوپلاستیک ها حتی می توانند وارد سلول های مغزی شده و به مغز جانوران آسیب برسانند پس به صورت بالقوه برای انسان نیز خطرات زیادی دارند.

بنابراین می بایست با کاهش مصرف کیسه ها و ظروف پلاستیکی، بازیافت کامل زباله های پلاستیکی، عدم دفن پلاستیک ها به همراه زباله های تر و جلوگیری از رها شدن هر نوع پلاستیک در محیط زیست، جلوی تشکیل این ذرات و ورود آنها به زنجیره غذایی گرفته شود./ف.نوروزی فرد

"وحید بااقبالی" دکترای تخصصی علوم و صنایع غذایی دانشکده تغذیه و علوم غذایی

پایان خبر

 

  • گروه خبری : آخرین اخبار دانشکده,اخبار واحدها
  • کد خبری : 67056
کلیدواژه

نظرات

0 نظر برای این مطلب وجود دارد

نظر دهید